zondag 10 augustus 2008

Fietsen in Flobecq - Vloesberg

De week van de laatste kansen. 't Is best dat het de laatste week is, want het opladen en op het gewicht letten wordt een steeds zwaardere opgave. Nu is het echt aftellen en uitkijken naar volgende week. Om D.V. te citeren: Mo noaste weke in Vrankryk goak 'k my loatn sljeern wi - nen yskrèm olier en nen yskrèm odoar!

Deze week dus twee laatste tochten:
- Van Gent naar de Damse Vaart en terug via het Drongengoed in Ursel (106 km met een gemiddelde snelheid van 32 km/u)

- Van Gent over Brakel en Ronse naar Kortrijk.

Kortrijk is namelijk de plaats van vertrek en de fietsen moesten er vanuit Gent naartoe gebracht worden - dat kan je er even goed een tochtje van maken. En wat voor één: na wat zoeken vonden we in Vloesberg (Flobecq) de prachtige beklimming van d'Hoppe (uit de E3-prijs) terug.

De voortekenen voor Zuid-Frankrijk waren ampel: halverwege de beklimming - na het stuk in het bos - bevond zich Châlet Gérard en Vloesberg bleek gejumeleerd te zijn met ... Cairanne in Frankrijk, onze verblijfplaats volgende week. Hier zijn hogere machten mee gemoeid.

Toevallig nog een steile beklimming gevonden van 18% (Hurdumont) en ook nog langs de Kanarieberg in het Muziekbos en de Fiertelmeers (op de zuidflank van de Hotondberg) voorbijgekomen. Die laatste kende ik uit de onvolprezen Cotacolencyclopedie van S.V. - en wist dat ze in de buurt lagen. Dat konden we dus niet laten liggen...


De foto toont een zicht op de Kruisberg vanop de beklimming van de Fiertelmeers.
  • Gegevens via Garmin Connect (tijdens een pauze in Dikkelvenne heb ik de timer op "Stop" gezet, vervolgens vergeten terug aan te zetten en dat pas gezien toen in de sequoia van kasteel Lilare in Sint-Maria-Oudenhove ging fotograferen)
Vanaf doe ik geen klop meer.

1 opmerking:

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Geschreven door Tim Bekaert.